Bel nooit het bergingsbedrijf + de keuken deel 2
Door: Ilse
Blijf op de hoogte en volg Ilse
23 December 2007 | Zweden, Igelfors
Afgelopen donderdag heeft Robert met de auto (de `gouden koets`) een ongeluk gehad. Hij reed terug van zijn werk naar huis en had niet door dat het ineens glad werd op straat. De auto begon te slippen, zo´n 100 meter achter elkaar. Dat was in een bocht. Robert had tegen gestuurd en niet geremd (wat ik deed bij mijn ongelukje). Maar de auto bleef slippen en op een gegeven moment draaide de achterkant van de auto om en kwam de auto met de achterkant in de berm terecht. Er was daar een diepe greppel en de auto stond met zijn achterkant daar dus mooi in! De auto kon zelf nooit uit de greppel met een hoek van 45 graden komen en ook slepen met een andere auto zou niet lukken door de diepe greppel. Toen het ongeluk net gebeurd was, stopte iedereen om te vragen of Robert nog hulp nodig had (dat doen ze in Nederland amper, ik heb een keer in mijn eentje met de Saab langs de doorgaande weg gestaan en NIEMAND stopte!). De eerste persoon had meteen de sleepdienst (Kåren) gebeld. Die kwam een half uurtje later met een vrachtwagen om de auto uit de greppel te trekken.... Geintje kostte ruim 300 euro! Maar alleen met een traktor of een vrachtwagen had de auto eruit gekomen....
Wat je hier vaak ziet is dat een auto in de berm verlaten achterblijft en dat de auto de volgende dag opgehaald wordt. Dat gaan we dus ook volgende keer doen; de auto achterlaten en dan de volgende dag iemand uit het dorp vragen om met een traktor de auto er uit te halen. Goede leer voor een volgende keer. Gelukkig had de auto weinig schade. Alleen de achterbumper!
Over de keuken: die is bijna klaar. We wachten alleen op nieuwe aanrechtbladen, die moeten nog gezaagd worden. Daarna moet er nog een nieuwe vloer komen, maar verder is hij af. Zie de foto´s!
23 December 2007 - 12:40
Claudette:
Wat een verhaal! Gelukkig niets ernstigs gebeurd!
In Nederland was het ook heel mooi wit, maar helaas is het al weer aan het dooien.
Keuken ziet er mooi uit!
Fijne feestdagen! Xx -
23 December 2007 - 13:28
Hedwich:
Heeey Robert en Ilse,
De keuken ziet er netjes uit zeg! Inclusief verlichting en nette tegeltjes, het wordt echt mooi!
Ik wens jullie gezellige dagen en een gezond en gelukkig 2008!
Liefs Hedwich
P.s. Ik check geregeld of jullie online zijn bij skipe.... Niet echt vaak, of wel? En zijn jullie tussen Kerst & Oud en Nieuw in NL? -
23 December 2007 - 16:50
Oma En Opa Castricum:
Wat erg dat je in de berm kwam! Gelukkig niet veel (persoonlijke) schade. Fijne kerstdagen met in in de nieuwe keuken. Leuke foto's!
Lieve groetjes van oma en opa -
23 December 2007 - 20:13
Marco En Caroline:
Hoi Robert en Ilse, mooi ziet de keuken eruit, en jammer van het geintje met het bergingsbedrijf... Vanuit een beetje besneeuwd Wateringen (Westland), de beste wensen voor hjet nieuwe jaar en natuurlijk een God Jul! (ookal vieren jullie het niet zo heel erg, kon ik het toch niet laten :)),
/marco